CONSTRUÏM EL PATI


PROJECTE DE PATI A LES ARRELS: 4ª JORNADA DE COCREACIÓ DEL PATI DE L’ESCOLA

El dissabte 13 de maig es va celebrar la 4ª jornada de cocreació del pati a la nostra escola. Va ser un dia fantàstic i agraïm tothom que hi va participar, famílies, mestres i alumnes!
Aquest és un dels projectes d’escola que el vam iniciar el curs 2014-2015 quan el nostre centre va ser traslladat a la ubicació que estem ara, al passeig Maria Rosa Puig Dalmau. En aquell moment teníem un pati ampli i espaiós però sense cap joc.  Aleshores el nostre alumnat va imaginar i dissenyar com volia que fos el seu pati. “Quins espais havia de tenir? Quins jocs volien? Quins elements esdevenien prioritaris? Quins materials podríem fer servir?” Érem  conscients que hi havia molt poc pressupost i, per tant, els materials havien de ser naturals o bé reutilitzats.
Així és que van sorgir un munt d’idees però algunes van ser descartades i d’altres les vam prioritzar. El nostre alumnat volia: unes graderies fetes amb pneumàtics i pissarres per poder fer classes a fora o simplement un lloc per asseure’s, parlar o dibuixar; un espai de lectura per tal de poder llegir a l’exterior;  jocs diferents pintats al terra;  un penell musical; uns troncs per fer equilibris; un drac per poder-hi pujar i jugar...
A través de la comissió del pati de l’AFA es van organitzar unes jornades per construir el pati.
Enguany també hem construït el nostre pati a partir de dues jornades més que també han estat organitzades per aquesta comissió. Així és que s’han construït o redissenyat diferents espais lúdics i educatius del pati, tant d’infantil com de primària.
I per què? Perquè tots nosaltres considerem que el pati de l’escola és un espai que ha de ser educatiu i creat per tothom. És important fer del pati un espai de joc – lliure i dirigit –, que aporti el benestar, la salut i la natura.
És per això que aquest curs en el pati de primària hem millorat la zona de bibliopati posant uns seients fets amb troncs on els infants podran llegir, però també parlar o escoltar una audició. Està pendent construir-hi una cabana feta amb fusta per tal que el nen o nena hi pugui anar a llegir o descansar. S’ha construït una zona d’equilibri amb una cinta elàstica penjada entre dos arbres i uns jocs fets amb troncs i cordills.  Queda pendent la instal·lació d’un rocòdrom i d’una  cistella de bàsquet.
I en el pati d’infantil s’ha reparat el panell de música amb objectes reciclats i s’ha creat l’espai de teatre per tal de fomentar la creativitat i la imaginació. També es fomenta el joc simbòlic i per això s’ha construït el que tant havien demanat: una cuineta molt gran per poder-hi jugar plegats!
Paral·lelament a la construcció del pati, el curs passat es va endegar la proposta de dinamització del pati, per tal que siguin els propis alumnes qui gestionin aquest espai, el dinamitzin i, fins i tot, hi hagi la figura dels mediadors de conflictes que ajudin a resoldre qualsevol tipus de conflicte i fomentin la convivència!
Novament gràcies a tots els que fan possible...l’escola que volem!
I si voleu conèixer millor la nostra escola, visiteu el nostre blog:  http://lesarrels.blogspot.com

                                                                                                                                                                  Escola les Arrels3a jornada patis - Kizoa Editar Videos - Movie Maker

Moltes gràcies a tothom!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada